فروشگاه استخر دات کام مشاوره، تولید کننده و وارد کننده تمامی لوازم، تجهیزات، ملزومات، تاسیسات استخر، سونا و جکوزی جهت هرگونه مشاوره به جهت اطلاعات بیشتر با ما تماس حاصل فرمایید.
شنا و آب تنی یکی از محبوب ترین ورزش ها و تفریحات برای هر سن و سالی به شمار می رود. اما شلوغی، ازدحام و محدود بودن سانس استخرهای عمومی ممکن است بسیاری از افراد را از این سرگرمی مفید دور کند. استخر خانگی می تواند این مشکل را حل کند و لحظات خوش و مفرحی را در منزل در کنار خانواده تان برای شما فراهم کند.
آيا در حیاط خانه خود فضای خالی و مناسبی دارید یا اینکه به تازگی ویلایی خریداری کرده اید و قصد دارید تا در حیاط آن استخری بسازید؟ آیا تا به حال به طور کلی فکر داشتن استخر خانگی از ذهنتان عبور کرده است؟ در این مطلب آن چه که در رابطه با طراحی و ساخت استخر ویلایی نیاز دارید را به شما خواهیم گفت.
شما می توانید بسته به محیط و متراژ مورد نظر، استخر خانگی دلخواه خود را داشته باشید. ضمن اینکه برای هر مدل برآورد هزینه ساخت را نیز ارائه خواهیم داد تا بتوانید با توجه به بودجه ای که در اختیار دارید، تصمیم گیری کرده و بهترین انتخاب را داشته باشید.
انواع استخر
استخرها را از نظر موقعیت قرارگیری در ساختمان به دو دسته کلی سرپوشیده و روباز تقسیم می کنند. دسته اول در داخل خانه ها یا در محیط های اختصاصی مانند اتاقکی در گوشه ی باغ و ویلا قرار دارند که به نسبت و به دلیل هزینه ی بالاتر، خواهان کمتری در میان مردم دارد.
دسته دوم استخرهای روباز بوده که معمولا در باغ و حیاط خانه های ویلایی، تراس ساختمان و یا حتی پشت بام ساخته می شوند و در این مطلب بیشتر به این نوع می پردازیم.
مقدمات ساخت استخر خانگی
پیش از شروع به کار، باید دقیقا همه مراحل کار و جزئیات را مشخص کنید. در واقع می بایست تعیین کنید که استخر خود را چگونه می خواهید بسازید، به عنوان مثال سیمانی، سرامیکی یا پیش ساخته؟ بودجه شما در ساخت استخر خانگی بسیار حائز اهمیت است. قبل از هرچیز مبلغی را که می خواهید برای این کار هزینه کنید، به طور دقیق تعیین نمایید.
با خواندن این مطلب می توانید از برآورد هزینه ساخت آگاه شوید و براساس آن بودجه خود را معین کنید و سپس تصمیم نهایی تان را بگیرید. به این نکته نیز توجه داشته باشید که غیر از هزینه اولیه ساخت استخر خانگی، باید مبلغی را هم به طور سالیانه برای حفظ و نگهداری استخر و هم چنین هزینه آب و برق کنار بگذارید.
در قدم بعدی باید فضایی را که می توانید به این کار اختصاص دهید، به طور دقیق مشخص کنید و ابعاد استخر را نیز محاسبه کنید. بهتر است محلی را به استخر اختصاص دهید که آفتاب گیر خوبی داشته باشد. برای اینکه بتوانید هزینه های گرم شدن آب را کاهش دهید، هوشمندانه است که مکانی را در نظر بگیرید که بیشترین تابش نور خورشید را جذب کند. باید مد نظر داشت که در اطراف محل استخر ویلایی، درختانی با ریشه های زیاد وجود نداشته باشد.
علت این گفته این است که با رشد تدریجی این ریشه ها در خاک زیر یا اطراف استخر، موجب آسیب دیدن ساز و کار استخر و سیستم لوله کشی و تخلیه آب می شود. همچین اگر درختی نزدیکی استخر خانگی باشد، ضمن ایجاد سایه و کاهش نورگیری آن، با ریخته شدن برگ ها و صمغ آن، آب را کثیف می کند و در کف استخر نیز رسوب می کند. بنابراین دردسر نظافت و هزینه نگهداری افزایش می یابد.
حالا طرحی را که مدنظرتان است، روی کاغذ بیاورید. آن چه را که در ذهن دارید، با خطوط ساده رسم کنید. لازم نیست طراحی شما حرفه ای و اصولی باشد. شما فقط می خواهید تصورات خود را روی کاغذ بیاورید تا بتوانید راحت تر آن را برای متخصص یا پیمانکار بیان کنید.
همه نکاتی را که در طراحی استخر خانگی ضروری می دانید، اعم از شکل مربعی یا مستطیلی استخر، تعداد پله ها، قسمت های کم عمق و عمیق، پوشش گیاهی اطراف استخر و… را به دقت قید کنید. البته می توانید با مقداری هزینه بیشتر، یک طراح دکوراسیون داخلی استخدام کنید و به کمک آن، خیلی دقیق و حرفه ای استخر ویلایی خود را طراحی کنید.
حالا وقت آن رسیده است که به سراغ یک پیمانکار مطمئن بروید. انتخاب پیمانکار بسیار مهم است چرا که شما از صفر تا صد کار ساخت استخر خانگی، از گرفتن مجوزهای لازم شهرداری تا نقشه برداری و اجرا را به او می سپارید. بعد از انجام مقدمات کار، طراحی اولیه خود را به پیمانکار نشان دهید و هر آن چه که انتظار دارید در حیاط ویلای شما ساخته شود به او بگویید.
وی به همراه گروه کارشناسان فنی که در اختیار دارد، شما را راهنمایی خواهد کرد که چه مقدار از طرح شما قابل اجرا و برآورد هزینه ساخت چه قدرخواهد کرد. سپس کارشناسان فنی محل ساخت استخر ویلایی را بررسی و از آن نقشه برداری می کنند. در نهایت طراحان، نقشه کارشناسی شده استخر خانگی را با جزئیات دقیق اجرایی شامل مقدار خاک برداری، جنس کف و دیواره استخر، عمق و ضخامت دیواره تهیه خواهند کرد.
غیر از هزینه های مربوط به ساخت و ساز و مصالح آن، باید به هزینه های استفاده، نگهداری و نظافت استخر نیز توجه ویژه ای شود.
زیرساخت های لازم جهت ساخت استخر خانگی
پس از بررسی همه جانبه محل احداث استخر ویلایی، نقشه کشی و دریافت مجوزها، با توجه به عمق و ابعاد استخر روباز، منطقه مورد نظر را با کمک ماشین آلات حفاری، خاک برداری می کنند. بعد از آن کف استخر را صاف و برای ایجاد قسمت های کم عمق و عمیق استخر، آن را شیب بندی و سپس بتن ریزی می کنند. مرحله بعد آرماتوربندی کف استخر با میلگرد است که به صورت شبکه ای در کف و دیواره استخر قرار می گیرد.
حالا نوبت جای گذاری تاسیسات استخر است. طبق نقشه اجرایی استخر خانگی، لوله کش لوله های ورود و خروج آب را کار می گذارد و برق کار، سیم کشی های مربوط به سیستم روشنایی استخر را انجام می دهد. اگر قصد استفاده از آب گرم در استخر را دارید لازم است فضایی را هم به عنوان موتورخانه در نقشه ساخت استخر در نظر بگیرید تا تجهیزات مربوط به استخر مانند پمپ، فیلتر تصفیه آب، تنظیم دمای آب و غیره در این مکان قرار بگیرد. باید توجه داشته باشید که سطح موتورخانه از سطح کف استخر در حدود یک متر پایین تر باشد.
پس از انجام کارهای زیرساختی استخر، بتن ریزی انجام می شود. می توانید از بلوک های سیمانی نیز برای ساخت کف استخر استفاده کنید که آسان تر و برای استخر خانگی که حجم آب زیادی را در برنخواهد گرفت، مقرون به صرفه تر است. بعد از چیدن بلوک ها در کف استخر با ریختن ملات روانی روی آن، تمام حفره های موجود در بین بلوک ها را می پوشانند.
بعد از ساخت کف، نوبت دیواره های استخر است. دیواره استخر ویلایی را نیز می توانید به همین ترتیب با بتن ریزی یا چیدن بلوک های سیمانی پر کنید.
اگر در مناطق سردسیر زندگی می کنید یا نیاز همیشگی به آب گرم یا ولرم دارید، در هنگام ساخت حتما موتورخانه را به امکانات استخر خود اضافه کنید.
آببندی استخر خانگی
بعد از اینکه کف و دیواره استخر کاملا خشک شد، نوبت به عایق بندی آن می رسد. با ترکیب سیمان سفید، چسب بتن و پودر سنگ، ملاتی می سازند که استخر را عایق بندی می کند. این ملات را دو بار روی تمام کف و دیواره های استخر می کشند و سپس تست می کنند که آیا آب از استخر نشت می کند یا خیر. این تست به این صورت است که درون استخر را کامل از آب پر می کنند، بعد از چند روز سطح آب را اندازه گیری می کنند.
اگر سطح استخر به میزان قابل ملاحظه ای پایین تر رفته باشد یا دیواره های بیرونی استخر نم زده باشد، نشانه ی نشتی آب است و باید کار آب بندی دوباره تکرار شود. هم چنین می توان با استفاده از ورق های عایق مانند ژئوتکستایل یا ژئوکامپوزیت نیز عایق بندی را انجام داد.
پس از آب بندی کامل استخر خانگی، باید پشت دیواره های استخر پر شود. این کار را با مصالح ساختمانی مانند سنگ شفته آهک انجام می دهند. بعد از آن نوبت به کاشی کاری استخر ویلایی می رسد. پس از کاشی کاری می توان با توجه به طرح ابتدایی استخربه ساخت فضای اطراف استخر خانگی و زیباتر کردن آن اقدام کرد.
هنگام ساخت استخر باید در چند مرحله کیفیت زیر ساخت آن بررسی شود تا از نشت و هدر رفت آب به طور کامل جلوگیری شود.
مرحله نهایی ساخت استخر خانگی
پس از اتمام کاشی کاری و زیبا سازی محیط اطراف استخر ویلایی، درون آن را از آب پر کرده و پمپ ها و سیستم گرمایشی و روشنایی آن را روشن می کنیم. پس از بررسی همه موارد و عدم عیب و ایرادی می توان از استخر استفاده کرد. بهتر است اولین بار این کار را در حضور متخصص انجام داد.
برآورد هزینه ساخت استخر خانگی
برآورد هزینه ساخت به عوامل متعددی بستگی دارد. پیمانکار پس از مشخص کردن دقیق ابعاد استخر روباز، بررسی زمین منطقه و نوع خاک آن، طراحی، نقشه و تعیین مصالح و ابزاری که نیاز است، می تواند برآورد هزینه ساخت را به شما بدهد لازم به ذکر است که این هزینه ها کاملا تقریبی و مربوط به اتهای سال ۹۷ است.
برآورد هزینه ساخت استخر با توجه به نوع سازه و لوازم مورد نیاز و شرایت محیطی محاسبه می گردد. هزینه های مربوط به لوله کشی، برق کشی، تجهیزات موتورخانه، سیستم روشنایی، پله های استخر ویلایی و غیره
دستمزد پیمانکار و کارشناسان و کارگران
مطابق شرایط موجود، هزینه ساخت استخر هر متر مربع محاسبه می گردد. که این موارد از هزینه های مربوط به نگهداری متداول، استفاده از آن، تاسیسات و موتورخانه است.
مدل های مختلف استخر خانگی
استخر خانگی مدل های مختلفی دارد که این مدل های گوناگون بیشتر به ویژگی های ظاهری آن ها بازمی گردد. انتخاب مدل استخر متناسب با محیط خانه تان می تواند زیبایی خانه را چندین برابر افزایش دهد. در ادامه چند مدل استخر خانگی را به شما پیشنهاد می دهیم. با این حال در نظر داشته باشید که جهت انتخاب مدل ظاهری استخر، به این لیست محدود نیستید. در واقع می توانید استخر رویایی تان را با توجه به بودجه، مصالح موجود در بازار و میزان تخصص پیمانکار، هرگونه که بخواهید بسازید.
انواع دیگر استخر می تواند شامل مواردی مانند طرح مارپیچ، نمای سنگی، شیشه ای و حتی استخری با طرح های دلخواه شما باشد. با جستجویی ساده می توانید عکس های متنوعی از استخرها ببینید و برای انتخاب موردنظرتان ایده بگیرید.
استخرهای مستطیلی و کلاسیک هرچند ممکن است ظاهر مدرنی نداشته باشند، اما برای شنا کردن و استفاده بهینه از فضا بهترین گزینه هستند.
جمع بندی
در اینجا مروری داشتیم بر موارد کاربردی و لازم در انتخاب و مقدمات ساخت استخر تا به شما کمک کنیم بتوانید انتخاب آگاهانه ای داشته باشید. در ابتدا انواع استخر را بررسی کردیم. در قسمت مقدمات ساخت توضیح دادیم که ابتدا باید بودجه تان را در نظر بگیرید.
سپس با توجه به فضایی که می خواهید به این کار اختصاص دهید مدل استخرتان را تعیین کنید. در نهایت ایده هایتان را با یک پیمانکار کاربلد در میان بگذارید تا بتوانید استخر مدنظرتان را در خانه تان داشته باشید و بتوانید کمال لذت را ببرید.
در ادامه با اشاراتی به زیرساخت های لازم جهت ساخت استخر خانگی به برآورد هزینه ساخت پرداختیم تا بتوانید دیدی واقع بینانه تر نسبت به بودجه ی لازم داشته باشید. در نهایت نگاهی انداختیم به مدل های مختلف استخر خانگی. به یاد داشته باشید که شما به این مدل ها محدود نیستید و با کمی خلاقیت و در نظر گرفتن بودجه و فضا، می توانید استخر رویایی تان را بسازید.
برای داشتن یک استخر متفاوت و خاص می توانید از کلیشه ی اشکال زاویه دار فراتر روید. یک استخر با گوشه های خمیده می تواند نمای زیبایی به خانه ی شما دهد.
می توانید با انتخاب نمای بیرونی و رنگ متفاوت کاشی کاری ها، استخرتان را جذاب تر نمایید.
برای داشتن یک استخر خانگی خصوصی تر می توانید از شیشه ها بهره گیرید. با استفاده از شیشه های مات یا شفاف فضا را آن گونه که می خواهید شکل دهید.
اگر فرزندی دارید یا با کودکان در ارتباطید، در طراحی استخرهای خانگی آن ها را فراموش نکنید. می توانید برایشان یک سکو یا سرسره در نظر بگیرید و دنیای شیرینشان را شیرین تر کنید.
با تلفیق آبنما با استخر می توانید صدای لذت بخش و آرامش بخش آبشارگونه را در فضای خانه ی خود تجربه کنید.